Windows 10 da Generic / Text Only yazıcı kurulumu

 



Yazdırma için kullanılan uygulama, yazıcının almayı beklediği komut dilini doğrudan çıktı olarak veriyorsa, yazdırma için kullanılan sürücünün yalnızca bilgileri yazıcıya iletmesi ve herhangi bir şekilde değiştirmemesi gerekir. Generic / Text Only, Windows sürücü bu işi yapar.. 

Novexx yazıcının komut dili EasyPlug, Zebra yazıcının komut dili ZPL olarak geçmektedir.. Siz yazıcıya direk bu dillerden biriyle bilgi yollayacaksanız bu Windows sürücüyü kullanabilirsiniz. 

Bu sürücü, SAP veya ERP sistemlerinden etiket çıktısı alırken de kullanılabilmektedir.

Yazıcı dilini kullanmanın bir avantajı ise şudur; yazıcıya bir barkod yazdırmak için bir metin (EasyPlug) yollamak yeterli olacak, yani ücretli kütüphane dosyaları veya etiket yazdırma yazılımları kullanarak barkod oluşturmanıza gerek kalmayacaktır. 

Notepad ile açılıp düzenlenebilen etiket şablon dosyasını (EasyPlug dosyası) nasıl kolayca elde edebileceğinizi bu yazıda anlatmıştım.


  • Denetim Masası > Aygıtlar ve Yazıcılar > Yazıcı Ekle 
  • "İstediğim yazıcı listelenmiyor" a tıklayın..
  • En alttaki "Yerel yazıcı veya ağ yazıcısı ekle" yi seçin, Sonraki butonuna tıklayın
  • Yazıcınız ethernet kablosu ile bağlıysa "Yeni bağlantı noktası oluştur" u seçin, tür olarak "Standart TCP/IP Port" seçin
  • Ana bilgisayar adı veya IP adresi kutusuna yazıcının ip adresini yazın, Sonraki butonuna tıklayın
Bir süre sonra aşağıdaki pencere gelecektir..



Sonraki butonuna tıklayın.



Üretici olarak Generic, yazıcı olarak Generic / Text Only seçin, Sonraki butonuna tıklayın. Tekrar Sonraki butonuna tıklayın, "Varsayılan yazıcı olarak ayarla" kutucuğuna ardından Son butonuna tıklayın.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VBA - Mscomm (seri port) ile veri loglama

RJ45 2 - Novexx barkod yazıcıya, S7-1200 plc ile etiket yazdırma

Uzak I/O modülü olarak PLC kullanmak