VBA - Palet etiketleme makinesi animasyonu

 



Youtube da izleyebilirsin..


Daha önceki bir yazıda Csharp ile S7-1200 plc yi haberleştirerek, palet etiketleme çalışması yapmıştım.. Bu kez bir haberleşme olmadan sadece cihazın nasıl çalıştığını herkesin görebilmesi için Excel VBA kullanarak bir animasyon çalışması yaptım. Dosyayı sizinle paylaşıyorum, indirdikten sonra sağ klik ile dosya özelliklerine girip engellemeyi kaldır (Genel sekmesinde en aşağıda) kutucuğunu işaretlemelisiniz. Aksi halde kodlar çalışmayacaktır.. Butonlara yukarıdan aşağıya doğru sırayla ve her işlemin bitmesini bekleyip öyle basmalısınız..

Bir şekli, rotation özelliğini kullanarak kendi etrafında döndürebiliyorsunuz. Fakat bu dönme hareketi şeklin merkezine göre oluyor. Yaptığım animasyonda üçgen şekil (etiketi vakumla tutan pad) merkezden değil, bir köşesinden dönüş hareketi yapıyor. Bunu yapmak için yani dönüş merkezini köşeye taşımak için, üçgenin yanına bir üçgen daha yerleştiriliyor ve iki üçgenden grup oluşturuluyor.. Böylece ilk üçgenin köşesi, grubun merkezi oluyor. Biliyorum biraz karışık gelebilir, kodlardan inceleyebilirsiniz. Neden iki değil bir üçgen gözüküyor derseniz, diğeri görünür (visible) değil o yüzden.

Şekiller (shapes) ile bu tip animasyonlar yapılabiliyor. İlginizi çekerse, değişik animasyonlarla kafayı bozmuş bu arkadaşın youtube kanalına bakabilirsiniz. Kendisi, animasyon işlerinde en iyi çalışan versiyon Excel 2003 olduğunu söylüyor, yıllar geçtikçe hız yavaşlamış anlayacağınız..


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VBA - Mscomm (seri port) ile veri loglama

RJ45 2 - Novexx barkod yazıcıya, S7-1200 plc ile etiket yazdırma

Uzak I/O modülü olarak PLC kullanmak